Fixas med vinäger :D

http://hyllat.se/varfor-har-jag-inte-hort-talas-om-dom-har-10-vinager-tricken-tidigare/

Publicerat i Länkar, Tips & Trix | Lämna en kommentar

Män är internets nya katter ^..^

Bäst är deras allvarliga miner!

http://pulptastic.com/women-live-longer-men-pics/

20140624-080246.jpg

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tips om pendlarcykel

Om du funderar på att skaffa en pendlarhoj är mitt råd att du satsar på (i prioritetsordning):

1- Navväxel bak. Shimano, helst Alfine. Finns i 8 eller 11 växlar. Jag har åtta och den har ett perfekt omfång och, tycker jag, tillräckligt tätt mellan växlarna. Varianten med 11 växlar sägs vara ännu mer robust (!), men den kostar så klart också mer.

2- Dynamonav fram. Shimano gärna. För en pendlarhoj är det så skönt att ha lyse och ström med sej jämt. Jag var skeptisk men är nu frälst :)

3- Skivbromsar. Gärna Shimano så du kan vara säker på att kunna hitta nya bromsbelägg i framtiden. Bättre bromsverkan vilket är bra när man tex skjutsar barn. Bäst av allt är att dom inte skitar ner cykel och cyklist!

4- Belt Drive, dvs remdrift. Jag konverterade ju till det och jag är SÅ nöjd. Det är så skönt att slippa gegget med kedjan och att ha ständigt dåligt samvete för bristande underhåll som ger missljud och osäkra växlingar. Belt Drive är tyst, rent och helt underhållsfritt :D
Det kan vara svårt att hitta cyklar med belt drive även om det börjar komma så smått. Jag såg en fin på Specialized:s butik i Hammarby Sjöstad. Här är en liknande cykel från dom som har allt ovanstående utom dynamo:
http://www.specialized.com/us/en/bikes/archive/2013/limited-edition/source-se

Gates är dom som ”äger” remdrift på cykel. Dom har en avdelning på sin sida där man får hjälp att hitta en cykel som har eller är anpassad för belt:
http://www.carbondrivesystems.com/bikes

Mitt råd är alltså att du satsar på att pricka in alla fyra ovan. Utöver det är det några hygienfaktorer som du behöver ha koll på:

– Plats för dubbdäck och stänkskärmar. En alltför rejsig cykel är för trång vid framgaffel, bakgaffel och vevparti.

– Fästen för pakethållare och stänkskärmar. Man kan klara sej utan, men det blir både snyggare och starkare om det finns.

– Gärna så lätt som möjligt. Navväxel väger extra, så en 10-12 kg för en pendlarhoj är bra. 17 kg är för tungt, mycket också för att det indikerar att det är allmänt låg kvalitet.

– Många väljer att köpa en cyclo-cross. Det är i princip en racer men med plats för grövre däck. Dom har börjat komma med skivbromsar men vanligast är cantilever. Om du köper en alltför rejsig modell finns risk att den är FÖR lätt och inte håller för ett barn på pakethållaren. Mitt råd är att det trots allt är bättre att satsa på en pendlarhoj.

– En del hybridcyklar, tex Nishiki, har fjädring fram. Jag tycker det är onödigt. Tungt och äter energi om dom inte går att låsa.

Oups, jag surfade visst iväg och hittade denna skönhet som iof går lite på tvärs med mina nyktra rekommendationer. Så är det som bekant med kärleken, nyckfull :)
http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/adventure/urban-cross/day-one-alfine-8

Lycka till [):-)

Publicerat i Cykling | Lämna en kommentar

Porträtt 2 dagar gamla

Vägde kattungarna idag, 130g/st, och passade på att ta lite bilder. Ninja var cool som vanligt :)

Publicerat i Ninja | Lämna en kommentar

Film på kattungarna 1h gamla

Ninjas kattungar har äntligen anlänt. De kom fredag 28 mars 2014 kl 18:15 respektive 18:30. Här är de två kattungarna bara någon timme gamla. Hela förlossningen gick bra och den lilla kattfamiljen har kommit till ro.
Mabel hade tidigare drömt om att Ninjas kattungar kom och i drömmen skulle den första heta Klöverblomma. Alfred är med Linn i London men meddelar att den ena ska heta Opimus :)

Publicerat i Ninja | Lämna en kommentar

Fler bilder på kattungarna

Ninjas kattungar har äntligen anlänt. De kom fredag 28 mars 2014 kl 18:15 respektive 18:30. Hela förlossningen gick bra och den lilla kattfamiljen har kommit till ro. Natten har varit lugn. På förmiddagen kom Ninja tom upp och hälsade på oss när kattungarna sov. Cool kattmamma :)
Mabel hade tidigare drömt om att Ninjas kattungar kom och i drömmen skulle den första heta Klöverblomma. Alfred är med Linn i London men meddelar att den ena ska heta Opimus :)
Publicerat i Ninja | Lämna en kommentar

Den lilla randiga

Den svarta kattungen har synts mest på bilderna eftersom den legat överst. Här ser man lite mer av den andra, randiga. Verkar bli en liten mini-Ninja :)

20140328-220633.jpg

Publicerat i Ninja | Lämna en kommentar

Ungarnas pappor

Här är bilden på Ninjas kavaljerer. Han till vänster tror jag är Myzak som jag tror är kastrerad. Han till höger som liknar Ninja är alltså huvudmisstänkt :)
Han verkar bo bort mot Skogalund och verkar vara en redig katt.
Ninja själv kan anas bakom cykelkärran!

20140328-205310.jpg

Publicerat i Ninja | Lämna en kommentar

Ninjas ungar

Några tidiga bilder på Ninja och hennes två gulliga ungar. Dom föddes 28 mars 2014 kl 18:30.

20140328-202927.jpg

20140328-203010.jpg

Publicerat i Ninja | Lämna en kommentar

TWIZYN till jobbet

Efter att ha haft den på laddning över natten tog jag TWIZYN till jobbet. 33 min är snabbare än både kommunalt och cykel, men då körde jag när det INTE var rusning. Den väcker mycket positiv uppmärksamhet; folk tittar, ler, vinkar och tar bilder. En kille berättade att man (som motorcykel) får köra i bussfilerna. Det gör ju stor skillnad om man vill köra till jobbet, åtminstone så länge vi är en liten minoritet…

TWIZYN har ingen bakruta men sikten bakåt i sidobackspeglarna kompenserar för detta eftersom karossen är så smal bak. Man ser liksom över axeln.

20130829-113654.jpg

Publicerat i Twizy | Lämna en kommentar